Ship and trade more

Делегація з Індії відвідала термінал Олір Резорсіз

03.08.2017

1 серпня делегація з Індії відвідала термінал Олір Резорсіз. До складу делегації входили представники Асоціації з екстракції олії Індії (The Solvent Extractors' Association of India). Асоціація об'єднує найбільших імпортерів і переробників рослинних олій з Індії.

Делегація ознайомилася з виробничими процесами термінала: прийманням, зберіганням та відвантаженням олії. Особливий інтерес викликало відвідування лабораторії якості. При поставках до Індії обов'язковим показником якості є вміст седиментів. Олір Резорсіз контролює цей показник на постійній основі.

У поточному сезоні експорт соняшникової олії наливом з України до Індії становитиме 2,1 млн. тонн, що на 600 тис. більше порівняно з минулим сезоном. Порт Чорноморськ є провідним портом з відвантаження рослинних олій до Індії. Глибоководність порту Чорноморськ дає змогу вантажити танкери до 50 000 тонн. Останніми роками помічено тенденцію до використання танкерів з більш високою вантажопідйомністю 30 000 тонн і вище. Заощадження на вартості фрахт сягає до $8 на одній тонні.